Нямам доход във фирмата, само внасям осигуровки,защото съм собственик  и то по-малки р-р, не се осигурявам за болест и майчинство.
Здравейте,
Работя по основен трудов д-р при работодател, където ме осигуряват в/у средната заплата, да речем. Имам фирма, където съм собственик и СОЛ. Трябва ли да правя изравняване на осигурителни вноски за 2016 и с декларацията по чл. 50 ли ?
а ф-рата как се отразява в ДДС дневниците или изобщо не се включва? :smile1:
Здравейте,
Фирмата ни получава ф-ра за финансова услуга  от Европейската банка за възстановяване и развитие, която от своя страна е със седалище Лондон и не е регистрирана по ДДС.  Фактурата е със ставка 0 и в пояснителен текст на лицето на документа пише,
че *Банката е създадена с договор, ползващ някои изключения и привилегии и имунитети в съответствие с международния си статут. В резултат на това не се  събира данък при източника и не е задължена във връзка с ДДС, прилага се законодателството, приложимо във всяка съответна юрисдикция*
Според мен трябва да се издаде ДДС протокол с 0 ставка и не възниква задължение за начисление на ДДС в дневниците, така ли е?